Notifications
Clear all

Clock on BBS losing time

 
Sutehk
(@sutehk)
Trusted Member

So emulation of SuperCPU in WinVice 3.5 with CMD HD.

 

I’m getting the time from the emulated CMD device….

 

it appears I’ve lost about 30 minutes on the BBS clock  over the span of about 6 hours….

 

hmmmmm….

Quote
Topic starter Posted : 02/11/2021 9:59 pm
Shane - "PalKat"
(@palkat)
Illustrious Member Admin

In vice go to SETTINGS, under AUDIO disable sound. The sound contributes to this.

The Kats Alley BBS -=[ tka.8bitboyz.com:6400 ]=- ....Running Image 3.0 for the C64
8-Bit Boyz BBS -=[ bbs.8bitboyz.com:6502 ]=- ....Running Mystic on Windows
WEB -=[ www.8bitboyz.com ]=-

ReplyQuote
Posted : 02/11/2021 10:07 pm
Bucko
(@bucko)
Member
Posted by: @palkat

In vice go to SETTINGS, under AUDIO disable sound. The sound contributes to this.

If it is already disabled and you are losing time or going into Warp mode, enable it. Just set it the opposite way it is.. Supposedly the later versions of Vice fix this, I am no longer running the latest nightly versions as the new RS232 routines break file transfers, so I am running a home made version of r84035 with a patch to fix the DCD routines and mine works fine for file transfers, I would release this version into the wild but it would go against what the folks from Vice would want. So my suggestion is to file bug reports if your file transfers don't work and you are using the latest nightly. 

Bucko
Wrong Number Family of BBS'
Website: www.wrgnbr.com
Wrong Number ][ BBS - wn2.wrgnbr.com:23 (Mystic BBS)
Wrong Number ]I[ BBS - wn3.wrgnbr.com:6400 (CNet Amiga BBS)
Wrong Number IV BBS - wn4.wrgnbr.com:3000 (Image BBS v3.0)
Bucko's Den - bdn.wrgnbr.com:6428 (SynchroNet BBS C= Color Graphis 80 Column)
bdn.wrgnbr.com:6401(SynchroNet BBS ANSI 80 Colum)
Bucko's Den II - bd2.wrgnbr.com:6800 (Enigma 1/2 BBS)

ReplyQuote
Posted : 29/11/2021 7:23 pm
Sutehk
(@sutehk)
Trusted Member

@bucko 

 

I have warp mode now 11_29 but only after I go into the system locally its odd.

 

I will try flipping the sound back on and see what happens.

 

Thanks.

 

ReplyQuote
Topic starter Posted : 29/11/2021 7:50 pm
Bucko
(@bucko)
Member
Posted by: @sutehk

@bucko 

 

I have warp mode now 11_29 but only after I go into the system locally its odd.

 

I will try flipping the sound back on and see what happens.

 

Thanks.

 

Yes, let us know what happens.. I know supposedly it was fixed in later versions, it works fine on my 3 Image systems I have running. I believe I have the sound turned on. Not sure what is different other then version numbers, like I said I run a home made r40835, and if anyone asks I recommend nothing higher then R40835, as file transfers are broken and I am tired of testing the software..

Bucko
Wrong Number Family of BBS'
Website: www.wrgnbr.com
Wrong Number ][ BBS - wn2.wrgnbr.com:23 (Mystic BBS)
Wrong Number ]I[ BBS - wn3.wrgnbr.com:6400 (CNet Amiga BBS)
Wrong Number IV BBS - wn4.wrgnbr.com:3000 (Image BBS v3.0)
Bucko's Den - bdn.wrgnbr.com:6428 (SynchroNet BBS C= Color Graphis 80 Column)
bdn.wrgnbr.com:6401(SynchroNet BBS ANSI 80 Colum)
Bucko's Den II - bd2.wrgnbr.com:6800 (Enigma 1/2 BBS)

ReplyQuote
Posted : 01/12/2021 2:29 am
Sutehk
(@sutehk)
Trusted Member

@bucko well it’s been running for a day with sound on and the time has been accurate when I’ve checked it…I still have the auto time sets running four times a day ….might not need them now…..

ReplyQuote
Topic starter Posted : 01/12/2021 11:25 am
Bucko
(@bucko)
Member

Wow, I haven't been on in a while. Glad to hear the time issue is fixed.. 🙂

Bucko
Wrong Number Family of BBS'
Website: www.wrgnbr.com
Wrong Number ][ BBS - wn2.wrgnbr.com:23 (Mystic BBS)
Wrong Number ]I[ BBS - wn3.wrgnbr.com:6400 (CNet Amiga BBS)
Wrong Number IV BBS - wn4.wrgnbr.com:3000 (Image BBS v3.0)
Bucko's Den - bdn.wrgnbr.com:6428 (SynchroNet BBS C= Color Graphis 80 Column)
bdn.wrgnbr.com:6401(SynchroNet BBS ANSI 80 Colum)
Bucko's Den II - bd2.wrgnbr.com:6800 (Enigma 1/2 BBS)

ReplyQuote
Posted : 22/12/2021 8:05 pm
Share: